Een van de onderdelen van het festival was een bokstraining. De belangstelling was groot. Foto: Ronnie Afman.
Een van de onderdelen van het festival was een bokstraining. De belangstelling was groot. Foto: Ronnie Afman.

Katsu Kai-festival in Winsum druk bezocht

Sport

WINSUM - Dojo Katsu in Winsum heeft zaterdag voor de vierde keer het Katsu Kai-festival georganiseerd. 

Het festival was een dag voor alle karate- en kickboksleden van Katsu Kai. Shihan Lammert Meinema heeft een groot netwerk in de budosport. Daardoor kon er een interessant en divers trainingsprogramma worden aangeboden. Kennis delen, kennis maken, elkaar ontmoeten en werken aan je ontwikkeling stonden centraal die dag.

Yogadocent Yorah zorgde voor een ontspannen begin van de dag, daarna volgde de warming up-training van Sempai Lotte van der Schoor. Ook ouders, broertjes en zusjes en vrienden van leden kregen de gelegenheid om een training te volgen. De karatetraining van Shihan Lammert Meinema werd opgevolgd door bokstrainster Yvonne Veenstra. Ze begeleidde verschillende bekende boksers in Nederland. Haar kennis deelde ze met een enthousiaste groep. 

Na de lunch gaf tweede dan Taekwondo sempai Nicole Veldkamp (ook lid van Dojo Katsu) een training. De dag werd afgesloten met een Brazilian JiuJitsu-training. Dit is een vechtsport die zich richt op het grondgevecht. De training werd gegeven door Sempai Jack Kamminga en Sempai Jeroen van Renshu Figthts.

De Dojo werd gedurende de dag druk bezocht en met behulp van vele vrijwilligers werd elke bezoeker getrakteerd op drinken, gezonde lunch, fruit en aan het eind van de dag een barbecue.