Afbeelding

Off-day voor korfballers DWA/Argo

Sport

BEDUM/WINSUM - De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag in Twijzel met 16-10 verloren van Olympia. Er lukte maar weinig bij de Winsumers en Bedumers.

Al in de eerste aanval wist Olympia te scoren en ook in de volgende aanvallen waren zij trefzeker. DWA/Argo stond zo na vier minuten met 3-0 achter, maar Jildau Smedema bracht daar verandering in. Na haar treffer schoten de Friezen echter opnieuw driemaal raak: 6-1. Met nog ruim een kwartier te spelen in de eerste helft moest DWA/Argo een tandje bijzetten. Jildau Smedema was trefzeker, maar wederom slaagden de bezoekers er niet in echt dichterbij te komen. Bij rust stond het 8-3. De derde treffer kwam uit de handen van Lieke Stoepker.

Meteen succesvol

Na de rust was DWA/Argo meteen succesvol: Yarin Smedema rondde de eerste aanval af. Olympia liet DWA/Argo echter niet dichterbij komen. Sterker nog: de Friezen schoten twee treffers binnen. In het vervolg waren Lieke Stoepker en Tycho Schuuring nog wel trefzeker, maar duidelijk was dat DWA/Argo er niet in slaagde om aanspraak te maken op de winst. Olympia speelde lange aanvallen, hield zo de bal in de ploeg en scoorde bovendien opnieuw. 

Tien punten verschil 

De tijd tikte langzaam weg in het voordeel van de thuisploeg en het geloof ebde weg bij de spelers van DWA/Argo. Dankzij vier Friese treffers op rij stond er met nog negen minuten te gaan zelfs een 16-6 tussenstand op het scorebord. DWA/Argo slaagde er nog wel in om de stand een wat draaglijker aanzien te geven, dankzij treffers van Lieke Stoepker, Tom van der Laan en Tycho Schuuring (2x). In deze fase kwamen de bezoekers wel makkelijk tot scoren, maar het was te laat om nog een punt uit het vuur te kunnen slepen.

Zaterdag gaat DWA/Argo op bezoek bij Elko in Elim.

* Scores DWA/Argo: Tycho Schuuring en Lieke Stoepker 3, Jildau Smedema 2, Tom van der Laan en Yarin Smedema 1.