Topschutter Chris Noordhof met Bram Veldhuis van Sporthuis Winsum. Foto: Ronnie Afman.
Topschutter Chris Noordhof met Bram Veldhuis van Sporthuis Winsum. Foto: Ronnie Afman.

Wondersloffen van Sporthuis Winsum voor topscorer Chris Noordhof

Sport

WINSUM - Chris Noordhof is gehuldigd als Noord-Groninger topschutter van het seizoen 2021/22. Het leverde de Zeester-spits een paar fraaie voetbalschoenen op, beschikbaar gesteld door Sporthuis Winsum.

Noordhof kwam vorig seizoen tot 23 goals. De topschutterstitel van de Ommelander Courant moest hij delen met Robin Stoter van ZEC: hij scoorde eveneens 23 keer. Noordhof mocht echter de meeste aanspraak maken op de door Sporthuis Winsum beschikbaar gestelde voetbalschoenen. Want waar ZEC 26 duels afwerkte, kwam het Zeester van Noordhof slechts 22 keer in actie. Twaalf jaar geleden werd dit scenario ook uit de kast getrokken om een winnaar aan te wijzen. Toen gingen de voetbalschoenen naar Jordi Striedelmeijer (Hunsingo) en viste Erik Zuidema (Corenos) achter het net. 

Opvolger van Vince van der Veen

Sporthuis Winsum is sinds 2015 verbonden aan de strijd om de OC-Topschutterstitel. De gebroeders Joop en Bram Veldhuis hebben vijf keer een Noord-Groninger topschutter gehuldigd. De afgelopen twee seizoenen vond er vanwege de coronapandemie geen prijsuitreiking plaats. Chris Noordhof is zodoende de opvolger van voormalig teamgenoot Vince van der Veen, die in 2018/19 maar liefst 45 keer raak schoot. 

Jacht op goals op wondersloffen van Sporthuis Winsum

,,Vince inhalen als topschutter van Zeester zal lastig worden”, lacht Noordhof. Van der Veen heeft bijna 150 keer gescoord voor de Zoutkampers, terwijl Noordhof op 42 treffers staat. ,,Mijn eerste doel was de 25 treffers halen. Dat is gelukt. Nu ga ik voor mijn vijftigste goal voor Zeester.” De jacht op goals wordt geopend op wondersloffen van Sporthuis Winsum.