KlimaatgroepStars verloor, maar het optreden van Clement Chobeau smaakt naar meer.
KlimaatgroepStars verloor, maar het optreden van Clement Chobeau smaakt naar meer.

KlimaatgroepStars verliest openingsduel in Eredivisie: 2-5

Sport

MIDDELSTUM - De tafeltennissers van KlimaatgroepStars uit Middelstum zijn de najaarscompetitie in de eredivisie gestart met een nederlaag tegen Combilo TOGB. Aan het eind van de middag het scorebord op 2-5.

Shuohan Men opende voor KlimaatgroepStars de wedstrijd tegen Milo de Boer. Aan de ijzersterke eerste game kon geen vervolg worden gegeven. De Boer zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Vervolgens moest Colin Rengers duidelijk zijn meerdere erkennen in Segun Toriola. 

Attractieve tafeltennisser

Daarna liet Clement Chobeau, een nieuweling aan de kant van KlimaatgroepStars, zien een zeer attractieve tafeltennisser te zijn voor zijn nieuwe club en ook voor de Nederlandse eredivisie. De kleine Fransman kreeg het publiek, dat de gang naar de speelzaal van KlimaatgroepStars steeds beter weet te vinden, meerdere keren op de banken in zijn partij tegen Louis Reuseau. Hij zorgde voor een 1-2 ruststand. 

Vijfde game

Na de pauze was Segun Toriola duidelijk de meerdere van Shuohan Men. Vervolgens was het de beurt aan Clement Chobeau om de stand wat meer in evenwicht te trekken. Daarin slaagde hij meer dan glansrijk. Met een 2-3 achterstand begon Colin Rengers aan zijn partij tegen Louis Reuseau. Een vijfde game moest de beslissing gaan brengen. Bij een 8-4 voorsprong stokte opeens de productie voor de KlimaatgroepStars-speler. Zijn sterke optreden eindigde in een deceptie. Met 11-8 ging de winst naar de tegenstander. In het dubbelspel probeerden Colin Rengers en Clement Chobeau de eindstand naar 3-4 te tillen maar slaagden daarin niet. Eindstand derhalve 2-5.