Feestvreugde bij BTN de Haas tijdens het bezoek van de Franse delegatie van WINFARM - Vital Concept.
Feestvreugde bij BTN de Haas tijdens het bezoek van de Franse delegatie van WINFARM - Vital Concept.

Overname van BTN de Haas door WINFARM - Vital Concept is een feit

Algemeen

GRONINGEN - De overname van BTN de Haas BV in Groningen door het Franse WINFARM - Vital Concept is een feit. Onlangs kwam een delegatie van de nieuwe eigenaar naar Groningen om persoonlijk kennis te maken met de personeelsleden.

Om BTN de Haas de komende decennia door te laten groeien en de continuïteit van de onderneming en haar team te waarborgen, was schaalvergroting gewenst. Uiteindelijk is dit uitgemond in de verkoop van het bedrijf door Wim Kwant en Dimitri Sennema. ,,We denken met de verkoop aan Vital-Concept de juiste keuze te hebben gemaakt. Daardoor kunnen we onze klanten naar de toekomst toe nog beter bedienen met een groter assortiment en een nieuw te vormen kennisteam’’, aldus het duo, dat zegt ‘een prachtige periode’ af te sluiten.

BTN de Haas is in de afgelopen 40 jaar stormachtig gegroeid. Nu er een Franse moedermaatschappij is, dragen Kwant en Sennema de dagelijkse leiding met een goed gevoel over aan Kees Freije en Bram Stuive, die respectievelijk als directeur en controller de verantwoording op zich zullen nemen. Beiden zijn al jaren werkzaam binnen het bedrijf en helemaal klaar voor de nieuwe uitdaging. 

Nieuwe eigenaar WINFARM is in Frankrijk dé leider in verkoop op afstand voor de agrarische wereld. Het bedrijf biedt de agrarische sector uitgebreide oplossingen die passen bij de bedrijfsvoering van de volgende generatie landbouw.

BTN de Haas blijft gevestigd op de huidige locatie aan de Osloweg in Groningen. Het assortiment wordt de komende tijd gestaag uitgebreid met de producten van Vital Concept. Deze operatie is waarschijnlijk begin 2022 voltooid.