Judith Zuidersma en Nicky Knol jagen namens EKC op de bal

Voetbalsters EKC op karakter naar gelijkspel

Sport

KLOOSTERBUREN - Vechtlust heeft de voetbalsters van Eenrum Kloosterburen Combinatie zaterdag een gelijkspel opgeleverd in de wedstrijd tegen FC Burgum. Het werd 1-1 in Kloosterburen.

In de eerste helft was EKC de bovenliggende partij. Het kreeg de betere kansen maar het benutten was een tweede. De thuisploeg had personele problemen. De spitsen Amber Meijer en Nicky Bos waren afwezig en Sarah Rijzinga is nog niet geheel fit. Ook Irene Bos ontbrak.

In de 19e minuut dreigde nog meer onheil. Zowel Desie Tjoelker als Wendy Reitsma gingen geblesseerd naar de grond, maar beiden konden verder.

Na een dik half uur spelen kwamen de Friezinnen aan de leiding. Burgum profiteerde van fouten in de Noord-Groningen defensie. In de eerste minuut van de tweede helft stelde EKC orde op zaken. Emma Postma schoot een penalty binnen na een handsbal. Beide ploegen gingen vervolgens op jacht naar meer, maar deze pogingen leverden niets op.

EKC speelt zaterdag thuis voor de beker tegen Be Quick Dokkum.