Frank Veenwijk van FC LEO in duel met zijn directe tegenstander (foto Ronnie Afman).

FC LEO weggecounterd door vlijmscherp Eenrum: 1-3

Sport

LEENS - Kans op kans kregen de Leensters afgelopen zaterdag, maar ze kregen keihard de deksel op de neus. Eenrum counterde vlijmscherp, liep na de rust weg bij FC LEO en won uiteindelijk met 1-3. Het is de tweede zege van de Eenrumers van dit seizoen.

door Tjipco Werkman

De wedstrijd begon zeer goed voor de Leensters. Ze zetten vol druk en hadden binnen 5 minuten al op 2-0 kunnen staan. Een kopbal van Frank Veenwijk werd van de lijn gehaald door keeper Brondsema en een vlammend schot van Schuttenbeld zeilde over de kruising. Even later diende de volgende kans zich al weer aan. Een solo van Veenwijk resulteerde in een grote kans voor Schuttenbeld. Met zijn chocoladebeen schoot hij echter tegen de grote uitblinker van Eenrum aan, keeper Anton Brondsema. Deze zou deze middag grote sta in de weg zijn voor FC LEO. Daarbij floot scheidsrechter Gort geheel zijn eigen wedstrijd wat tot veel irritaties leidde.

De eerste kans voor Eenrum kwam pas een minuut voor de rust. Een vrije trap vanaf links werd net voorlangs de goal van Robin Werkman geschoven. Even daarna kon Job van der Horn alleen op keeper Werkman aflopen maar zijn inzet ging tussen de benen van Werkman net naast.

Ook na de rust was FC LEO de beter voetballende ploeg. Kans op kans werd gecreëerd maar keeper Brondsema ranselde echt alles uit zijn goal. Aan de andere kant scoorde Eenrum wel. Een lichte overtreding op Robin Vink werd over het hoofd gezien door scheidsrechter Gort. Frank Bos pakte de bal op en poeierde vanaf een meter of 20 prachtig raak. FC LEO was hierdoor gedwongen om nog meer naar voren te voetballen. Dit ging echter zonder veel overleg. Wel ontstonden er ruim voldoende kansen voor de gastheren. Een vrije trap van Jasper Wiersum zou de kruising in vliegen maar weer Brondsema kreeg er een handje tussen. Ook alleen voor keeper Brondsema wist Frank Veenwijk niet te scoren. Een inzet van een meter of 12 werd uitstekend gekeerd door de uitkomende Brondsema.

Wederom was het FC LEO zelf dat Eenrum verder in het zadel hielp. De verder sterk spelende Jop Gerrits verloor de bal in de opbouw en zorgde zo dat Frank Bos alleen op de keeper kon aflopen. Oog in oog met Werkman faalde hij niet: 0-2. Nog geen drie minuten later gooide Eenrum het duel helemaal in het slot. Een lange bal van achteren werd verlengd en kwam bij Lucas Niezemuller. Hij rondde netjes af: 0-3. Het sierde de Leensters dat ze het bleven proberen en keihard werkten. Dat leidde uiteindelijk nog tot de heel erg verdiende 1-3 door Abienezer Araya, maar verder dan deze eretreffer kwamen ze niet. Het was zelfs dat Eenrum nog een penalty mistte anders was de schade nog groter geweest. Eenrum kon op basis van effectiviteit terecht drie punten bijschrijven.