SIOS was in eigen huis het een klasse lager acterende Eenrum de baas.
SIOS was in eigen huis het een klasse lager acterende Eenrum de baas.

SIOS wint met goal van gebrande Brinkhuizen van Eenrum: 4-1

Sport

SAUWERD - SIOS heeft de laatste wedstrijd in de eerste ronde van het bekertoernooi eenvoudig gewonnen. In Sauwerd werd Eenrum met 4-1 verslagen. Halverwege was het duel eigenlijk al beslist. Op dat moment stond het 3-1 en daarna lieten de gastheren de teugels wat vieren.

Dat deed de voormalige speler van Eenrum, Lammert Brinkhuizen, niet: hij was na rust de enige die scoorde. Een goal die eigenlijk alleen nog voor de statistieken van belang was, maar wél een waarmee hij een prachtig ‘antwoord’ gaf op de door hem ontvangen brief van Eenrum. Brinkhuizen (38) speelde twee seizoen voor de Eenrumers en had in de dagen voor de wedstrijd een brief van de club gekregen waarin stond dat het wel weer tijd zou worden om te scoren en dat hij dat tegen hen ‘tóch niet zou doen’. Het was puur lollig bedoeld, maar de ervaren speler besloot de bal een kwartier voor tijd maar tegen de touwen te schieten.
Trainer Henk Alssema van SIOS kon er wel om lachen en Lammert Brinkhuizen zelf ook wel. Alssema: ,,Mooi toch, zoiets? En dat voor een verdediger. Het hoort er een beetje bij en iedereen kon het wel waarderen.”

Eenrichtingsverkeer

Alssema waardeerde ook de inzet van zijn spelers, die eigenlijk nooit echt in de problemen kwamen. ,,Het was gewoon eenrichtingsverkeer. Wat wél een beetje jammer is, is het feit dat mijn spelers in de tweede helft iets te gemakkelijk over het duel dachten. We hadden toen ook moeten laten zien dat we beter waren en dat was op dat moment niet het geval.” SIOS was overigens verre van compleet en Alssema zette daarom een aantal spelers van het tweede en derde elftal in.

Eenrum-trainer Klaas van der Ploeg heeft een brede selectie en stelde een zo sterk mogelijke ploeg op. Hij zag zijn elftal door Bobo Miedema op 1-1 komen. Het was in de dertiende minuut. Drie minuten ervoor opende Quinten Hogeveen de score voor de thuisploeg. Het ging vrij rap, want in de zestiende minuut kwamen de Sauwerders weer op voorsprong door Reinder Haaksema. Een cruciale goal werd door Stefan Bultena gemaakt: een minuut voor de thee bouwde hij de Sauwerder voorsprong uit. 

Weinig duelkracht

,,Zij waren aan de bal beter en wij toonden te veel respect”, meent Eenrum-trainer Klaas van der Ploeg. ,,Bovendien vond ik dat we te weinig duelkracht hadden. In de tweede helft ging het allemaal wat beter, maar toen waren er maar weinig uitgespeelde kansen. Ook SIOS werd niet echt gevaarlijk meer. Ik vind trouwens dat SIOS helemaal niet zo veel uitgespeelde kansen kreeg. Hun doelpunten ontstonden of uit corners of door fouten van ons, maar goed: ze scoorden wél vier keer en wonnen dan ook volledig terecht.”

SIOS en Eenrum zijn nu klaar in het bekertoernooi. De poule waarin beide clubs waren ingedeeld, is namelijk gewonnen door Aduard 2000. De ploeg uit het Westerkwartier won al zijn negen duels. Zaterdag werd Oosterparkers met 20-1 verslagen.
!