FC LEO-trainer Rowan Rozema.
FC LEO-trainer Rowan Rozema.

FC LEO zorgt voor stunt

Sport

ANJUM - FC LEO heeft in zijn laatste bekerwedstrijd voor een stunt gezorgd door het uitduel tegen derdeklasser Anjum te winnen. 

In het gelijknamige dorp werd het een 2-3 zege voor de Leensters, die zelf uitkomen in de vijfde klasse. Al in de negende minuut kwam FC LEO op voorsprong toen Jasper Wiersum een voorzet van Johan Hofman tot doelpunt promoveerde. 

De Leensters konden daar niet lang van genieten, maar in de 28e zorgde Rick Koster voor de 1-2. Op slag van rust werd het vervolgens 2-2. Qua spel deed FC LEO absoluut niet onder voor de gastheren. 

Nadat een goal van Rick van der Klei nog was afgekeurd, zorgde Rainier Bakker in de 63e minuut er met een prima pass voor dat Jasper Wiersum met zijn tweede goal van de middag de stand op 2-3 kon brengen. Anjum probeerde in de slotfase nog wel wat aan de achterstand te doen, maar uiteindelijk waren het de gasten die wisten te zegevieren. 

,,We hebben er hard voor moeten werken maar dit is wel een zege die ons het nodige vertrouwen richting de competitie geeft”, aldus trainer Rowan Rozema 

Ondanks de nederlaag wist Anjum op basis van een beter doelsaldo wel deze bekergroep te winnen en gaat dus door naar de knock-outfase.