Afbeelding

Twee dagen toptafeltennis in Middelstum

Sport

MIDDELSTUM - In Middelstum worden zaterdag 20 en zondag 21 augustus twee sterk bezette tafeltennistoernooien gehouden.

De Timmerfabriek Oomkens Cup is de prijs waar die zaterdag om wordt gestreden tijdens het teamtoernooi in de thuishal van TTV Midstars: de sporthal aan de Coendersweg. Deelnemers zijn twee topteams uit het Franse Metz, TeamNL en thuisploeg Klimaatgroep°Stars met kersverse aanwinsten Roel Bogie en Clément Chobeau en oude bekenden Shuohan Men en Colin Rengers. In TeamNL zijn Gabrielius Camara, Milo de Boer, Barry Berben en gastspeler Michel de Boer actief. Het teamtoernooi start om 09.30 uur met de wedstrijd TeamNL-Metz 1. Om 12.00 uur komt Klimaatgroep°Stars voor het eerst in actie en wel tegen Metz 2.

Top20-toernooi 

Op zondag komen alle vijftien deelnemers aan de teamwedstrijd opnieuw in actie. Dan wordt in de Hippolytushal het Klimaatgroep Holland/Heemkerk Top20-toernooi gehouden, aangevuld met de sterke spelers Mark Smith, Jonah Kah, Tim Gras, Peter Verweij en Arnoud Meijer. Het toernooi start om 09.30 uur. De eerste twee spelers van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinale. De finale staat gepland om 16.15 uur. In het internationale deelnemersveld, met spelers uit Frankrijk, Zweden, Canada en het Verenigd Koninkrijk, is de top-4 verzekerd van prijzengeld. De prijsuitreiking vindt plaats rond 17.00 uur.

 Tafeltennisspeeltuin

Die zondagmiddag is de jeugd van harte welkom om gebruik te maken van de tafeltennisspeeltuin die als ‘side event’ aanwezig is in de Hippolytushal. Aanmelden voor dit kindertafeltennisfeest kan vóór 18 augustus via secretaris@midstars.nl.


Publiek is zaterdag 20 augustus bij TTV Midstars én zondag 21 augustus in de Hippolytushal van harte welkom om twee dagen vol met toptafeltennis te aanschouwen. De toegang is gratis.