Afbeelding

HPC houdt groot zomertoernooi in Uithuizermeeden

Sport

UITHUIZERMEEDEN - De Hefshuister Petanque Club zal zaterdag een groot jeu de boules-toernooi houden op de banen in Uithuizermeeden.

Het zomertoernooi start om 10.00 uur en rond 15.00 uur worden de laatste wedstrijden afgewerkt. Er wordt in vier rondes gespeeld, waarbij gestreden wordt om de eer en diverse vleesprijzen.

28 teams

Aan het toernooi doen maar liefst 28 teams mee, uit heel Noord-Nederland. Zo hebben zich bijvoorbeeld teams uit Groningen, Delfzijl, Zuidlaren, Schoonoord, Gasselte, Kommerzijl en het Drentse Zuidwolde ingeschreven. Uiteraard doen er ook tal van Noord-Groninger teams mee. Zo staan er deelnemers uit Stitswerd, Usquert, Bedum en Stedum op de deelnemerslijst vermeld. 

Toeschouwers

Organisator HPC doet met zes teams van twee personen aan het eigen toernooi mee. Naast de vele deelnemers hoopt de Hefshuister Petanque Club ook veel toeschouwers te mogen ontvangen. ,,Het wordt warm, maar we denken dat het met een party-tent, parasols, ventilator voor verkoeling en het uitdelen van flesjes water gaat lukken”, zegt Anko Sterenberg namens de organisatie.