De succesvolle turnsters van VIOS uit Warffum met hun medailles.
De succesvolle turnsters van VIOS uit Warffum met hun medailles.

Turnsters VIOS Warffum slepen zestig medailles in de wacht

Sport

WARFFUM - De turnselectie van VIOS Warffum heeft een zeer succesvol seizoen achter de rug. De jongedames wisten maar liefst zestig medailles in de wacht te slepen.

Van de vierentwintig selectie-turnsters kwamen er dit seizoen zestien in wedstrijdverband in actie onder leiding van trainster Sandra Bosman en haar assistenten Emma Reinders, Mare Kraaijenzank en Vera Bijsterveld.

,,Het seizoen begon in september na een lange periode van buiten trainen eindelijk weer in de gymzaal in Warffum. Dat was voor iedereen even wennen, maar al snel kwamen de meiden terug op hun niveau. Tot de lockdown in december. Toen konden we weer een aantal weken niet trainen en was het de vraag of we dit seizoen überhaupt nog wedstrijden konden turnen. Gelukkig is dat wel gebeurd. Eind februari werd duidelijk dat vanaf half maart het wedstrijdseizoen van start kon gaan’’, vertelt Bosman.
De zestien turnsters hebben Warffum goed op de kaart gezet. VIOS was van de partij bij wedstrijden in Veenoord, Uithuizen, Bellingwolde, Middelstum, Wildervank, Groningen en Stadskanaal. De zestien dames wisten met elkaar vijfendertig gouden medailles te winnen, zeventien keer zilver en acht keer brons. Dit resulteerde erin dat de dames uit Warffum 60 medailles in totaal wisten te winnen. Dat is een hele knappe prestatie.
De turnsters sluiten het seizoen binnenkort af met hun jaarlijkse kamp en starten in september met het nieuwe seizoen. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

!