De walking footballers met rechts trainer Henk Alssema.
De walking footballers met rechts trainer Henk Alssema.

Kennismaken met walking football in Winsum en Sauwerd

Sport

WINSUM - De voetbalverenigingen Winsum en het Sauwerder SIOS willen Hogelandsters warm maken voor walking football. Belangstellenden mogen daarom de eerste vier weken gratis meetrainen.


In 2017 zijn SIOS en Winsum een samenwerkingsverband aangegaan om walking football op te starten. Door de vele enthousiaste spelers, speelsters en trainer heeft dat inmiddels geresulteerd in een groep van 22 mannen en vrouwen, die wekelijks met veel plezier samen voetballen.

Langzamere variant 

Walking football is een langzamere variant van het voetbal. Lichamelijk contact, het maken van slidings en rennen en sprinten zijn niet toegestaan. Ook mag de bal niet boven heuphoogte uitkomen en wordt er op een aangepast veld gespeeld, waarbij er gebruik wordt gemaakt van kleine doeltjes. De doelgroep bestaat uit 60-plussers. Met walking football krijgen voetballers en voetbalsters die misschien wegens fysieke beperkingen niet meer actief kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal dé kans om toch weer eens een balletje te trappen. Maar ook de 60-plussers die nog nooit aan voetbal hebben gedaan, zijn natuurlijk welkom.

Trainen in Winsum en Sauwerd

De trainingen vinden plaats op de vrijdag en beginnen om 10:00 uur. Er wordt per twee weken afwisselend getraind op het sportpark van SIOS en op het Geert Reinders Sportpark in Winsum. De trainingen worden verzorgd door Henk Alssema, die ook hoofdtrainer is bij vierdeklasser SIOS. Voor meer informatie kan men terecht op de website van vv Winsum.