Afbeelding

Derde nederlaag voetbalsters vv Winsum

Sport

WINSUM - De voetbalsters van Winsum hebben zaterdag hun derde nederlaag van het seizoen geleden. Het bezoekende Be Quick ’28 uit Zwolle was met 1-2 te sterk.

Winsum liep in de eerste helft achter de feiten aan. De bezoekers kregen een aantal riante mogelijkheden, maar het duurde lang voordat het overwicht werd uitgedrukt in een treffer. Na iets meer dan een half uur spelen was het raak. Annie Danhof probeerde een voorzet van Be Quick-speelster Chanel Kok weg te werken, raakte het leer verkeerd en verschalkte prompt de eigen keepster.

Kans op gelijkmaker

Hoewel Be Quick in de eerste helft de bovenliggende ploeg was geweest, kreeg Winsum op slag van rust toch een prima kans op de gelijkmaker. Jolien Dijk bracht de bal uit een vrije trap voor het doel en bereikte Anouk Sikkema, maar zij kon haar voet er net niet genoeg onder krijgen. De poging ging zodoende naast.

Op de lat

Winsum begon iets sterker aan de tweede helft en was al snel dicht bij de 1-1: Jolien Dijk schoot een vrije trap op de lat. Even later viel sterkhouder Thirza Leistra geblesseerd uit en dat deed het spel van Winsum geen goed. De thuisploeg was even zoekende en Be Quick profiteerde door de 0-2 te maken. Chanel Kok werd de diepte ingestuurd en gaf Daphne van Loo een niet te missen kans.

Spanning terug

Een kwartier voor tijd bracht Winsum de spanning terug. Annie Danhof maakte haar eerdere fout goed door op aangeven van Chantal Streppel de 1-2 binnen te schieten. Kort voor tijd leek Indy Balk Winsum nog aan een gelijkspel te helpen, maar met een sliding voorkwam de Zwolse doelvrouwe Lianne van der Kamp de 2-2.