Bedum Blues knokte zich knap terug tegen Leeuwarden, maar trok wel aan het kortste eind.

Bedum Blues onderuit in topper tegen Leeuwarden: 67-76

Sport

BEDUM - De basketballers van Bedum Blues hebben zaterdag de topper in de tweede klasse A tegen Leeuwarden verloren. In eigen huis gingen de Noord-Groningers met 67-76 onderuit.

De Bedumers begonnen goed aan de wedstrijd. Na twee minuten stond Bedum al met 10-5 voor. De ploeg van coaches Klaas Groefsema en Erik Padje konden het goede begin geen vervolg geven. Leeuwarden domineerde in het vervolg van het kwart zowel in de aanval als in de verdediging, wat resulteerde in een tussenstand van 18-25. Bedum Blues had het ook in het tweede kwart moeilijk met de Friezen en keken op een gegeven moment zelfs tegen een 27-40 achterstand aan. Dankzij drie goede scores wisten Noord-Groningers het gat te verkleinen en brak de rust aan met een 33-40 tussenstand.

Rake driepunters

Hoewel de Bedumers goed uit de kleedkamer kwamen en het betere van het spel hadden, slaagden ze er niet in het gat met Leeuwarden te dichten. Het verschil bleef rond de negen punten hangen. Aan het eind van het derde kwart was Bedum Blues plots weer helemaal terug in de wedstrijd. Twee driepunters van Geoffrey Ionescu vielen binnen en daar kwam nog een score van Jos Hagting overeen. Het leverde een tussenstand op van 51-52.

Flitsend

De ploeg van Padje en Groefsema begon flitsend aan het laatste kwart. Dankzij goedlopende aanvallen en sterk verdedigingswerk kwamen de Bedumers zelfs op voorsprong: 56-54. In de slotfase ging het echter helemaal mis. Bedum Blues leek defensief gebroken, gaf de voorsprong uit handen en Leeuwarden maakte punt na punt. Het werd uiteindelijk 67-76.

* Scores Bedum Blues: Geoffrey Ionescu 23, Jos Hagting 15, Yvan Zomerdijk 9, Olaf Zomerdijk en Remi Haveman 8, Thomas Padje 2 en Marco Groefsema en Robert Meuleman 1.