Uithuizer Jan Knol wordt geflankeerd door Albert Daanje (links) en Ronald Elings. Foto: Bert Woltjes.
Uithuizer Jan Knol wordt geflankeerd door Albert Daanje (links) en Ronald Elings. Foto: Bert Woltjes.

Uithuizer wint districtsfinale driebanden

Sport

UITHUIZEN - Jan Knol uit Uithuizen heeft afgelopen weekend in Wildervank de districtsfinale Driebanden tweede klasse gewonnen. 


Het toernooi werd georganiseerd door biljartvereniging Central uit Wildervank. Aan deze finale namen spelers uit de provincies Groningen en Drenthe deel. Zaterdag en zondag speelden acht biljarters om het kampioenschap in de tweede klasse. Onder leiding van een zestal arbiters, bijgestaan door per dag een drietal schrijvers, hebben de spelers er een spannende finale van gemaakt.

Het Achterdeel

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Jan Knol uit Uithuizen. De biljarter van Het Achterdeel, dat zijn wedstrijden in het dorpshuis van Den Andel afwerkt, haalde 10 punten en een moyenne van 106,637. Daarmee toonde hij zich net even beter dan Ronald Elings uit Finsterwolde, die eveneens 10 punten verzamelde maar tot een gemiddelde kwam van 100,615. Derde werd Albert Daanje uit Hoogezand met 9 punten en een moyenne van 103,527. 

De nummers een en twee mogen het district vertegenwoordigen op de finale van het gewest Noord van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond, die op 4 en 5 december wordt gehouden in Kampen.