Afbeelding

Futsal Winsum start met zege

Sport

WINSUM - Futsal Winsum is het nieuwe seizoen in de eerste divisie A goed begonnen. In de eigen Ripperdahal werd vmet 5-3 gewonnen van OS Lusitanos uit Amsterdam.

Na zes minuten openden de Winsumers de score. Björn Schutter veroverde de bal en zette de thuisploeg op voorsprong. Het werd voor de rust nog mooier. Op aangeven van Roy Kuipers, op het veld uitkomend voor vijfdeklasser Warffum, tikte Deshly Storm de bal tegen de touwen en verdubbelde zodoende de voorsprong. Even later maakte Bauke Hoekstra er zelfs 3-0 van. Met nog zeven minuten te gaan tot aan de rust, deden de Amsterdammers wat terug. Vanuit een hoekschop werd het 3-1.

Time-out

Na het bakje thee had Winsum het moeilijk. De Amsterdammers waren feller en dat leverde al na twee minuten de aansluitingstreffer op. Niet veel later viel ook de 3-3. Het was aan sterk keeperswerk van Reinder de Haan te danken dat het bij die twee tegentreffers bleef. Met nog vier minuten op de klok, greep Winsum naar een time-out. Die onderbreking deed de Noord-Groningers goed, want via Bauke Hoekstra werd het 4-3. In de laatste minuut maakte Björn Schutter er zelfs 5-3 van waardoor Winsum, na een moeizame tweede helft, met drie punten op zak aan het nieuwe seizoen is begonnen.