Afbeelding

Dames EKC zijn door in bekertoernooi

Sport

KLOOSTERBUREN - De voetbalsters van Eenrum Kloosterburen Combinatie (EKC) hebben de bekerwedstrijd tegen SV Bedum zaterdag met een 2-2 gelijkspel afgesloten. Door dit resultaat hebben ze zich voor de volgende ronde geplaatst.

Bedum kwam na twintig minuten spelen aan de leiding. Meike Loonstra was de doelpuntenmaker. Hierna kwam EKC meer opzetten maar vooralsnog leverde dit niet het gewenste resultaat op. Zo stuurde Joni Lukkien Rebecca Postma de diepte in maar zij liep zichzelf vast. Uiteindelijk zorgde Bedum er zelf voor dat de thuisploeg langszij kon komen. In de 30e minuut nam Emma Postma een corner. Wat volgde was een handsbal van een van de Bedumers in het strafschopgebied. Nicky Bos schoot de penalty onberispelijk binnen.

Vier minuten na de rust kwam EKC op 2-1 in Kloosterburen. Wendy Reitsma kreeg de bal bij Nicky Bos, die de uitkomende Bedum-keepster Fieke Nieuwendijk ontweek en de 2-1 binnen schoof. Daarna begon EKC wat weg te zakken. SV Bedum wist hier meteen van te profiteren. Debbie Jullens schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Beide ploegen kregen in het restant kansen om de overwinning te grijpen, maar faalden in de afwerking.

EKC gaat zaterdag op bezoek bij Lycurgus in Groningen.