Simon Cageling. Foto: FC Groningen.nl.
Simon Cageling. Foto: FC Groningen.nl.

Simon Cageling nieuwe maatschappelijk manager FC Groningen

Sport

BEDUM/GRONINGEN - Simon Cageling is door FC Groningen aangesteld als manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De voormalige jeugdtrainer van SV Bedum was al als projectleider op dit gebied actief voor de Trots van het Noorden. 


FC Groningen wil de strijd aangaan tegen bewegingsarmoede in haar verzorgingsgebied. Dat doet men onder andere met de programma’s Scholentour en FC Groningen Voetbalschool. Ook het maatschappelijk team wordt uitgebreid. Als gevolg van deze uitbreiding heeft FC Groningen besloten om Cageling aan te stellen als manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 

‘Voelt als een beloning’ 

De 25-jarige Cageling wordt verantwoordelijk voor de programma’s binnen de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. ,,Ik ben uiteraard ontzettend blij met deze kans en het voelt als een beloning. In deze functie zie ik zowel de mogelijkheid om zelf te groeien als de kans onze maatschappelijke ambitie waar te maken”, zegt Cageling op de website van de FC. 

‘Zeer indrukwekkend’

,,Wat Simon heeft neergezet met de FC Groningen Voetbalkampen, de Scholentour en andere activiteiten vinden wij zeer indrukwekkend”, zegt algemeen directeur Wouter Gudde. ,,Met zijn lef en ondernemersgeest denken wij dat Simon een grote bijdrage kan leveren aan het realiseren van onze maatschappelijke ambities en dat hij onze programma’s -gericht op scholen, wijken en amateurclubs- verder kan laten groeien.”