Afbeelding

Streep door KNVB Regiocup

Sport

NOORD-GRONINGEN - De KNVB heeft een streep gezet door de Regiocup voor seniorenteams die men in coronatijd wilde gaan organiseren. 

Dat houdt in dat de seniorenteams deze voetbaljaargang niet meer in actie zullen komen. De bond denkt nog na over een plan waarbij jeugdteams nog wel duels kunnen afwerken.

De coronaregels van het kabinet maken het volgens de KNVB niet mogelijk om de seniorenteams wedstrijden te laten spelen. ,,Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden’’, stelt de KNVB.  

In dat geval kan de KNVB Regiocup op zijn vroegst in het weekend van 5 en 6 juni starten. Er blijft dan te weinig speeltijd over voor deze toernooivorm omdat de zomervakantie al op 10 juli start. Als de coronamaatregelen het weer toelaten, kunnen verenigingen wel zelf oefenduels organiseren.