Afbeelding

vv Noordwolde werkt aan regiocompetitie om Eemslandencup

Sport

NOORDWOLDE - vv Noordwolde treft voorbereidingen voor een regiocompetitie om de Eemslandencup. Naast Noordwolde zal worden deelgenomen door DVC Appingedam (vierde klasse), Poolster (vierde klasse), SC Loppersum (derde klasse), Omlandia (derde klasse), Holwierde (derde klasse), SV De Heracliden (vierde klasse), Middelstum (vierde klasse) en SV Woltersum (vijfde klasse). 

Er wordt een competitie op touw gezet voor zowel eerste als tweede elftallen. Uitzondering is Woltersum, dat alleen met haar eerste elftal meedoet en uitkomt in de competitie voor tweede teams. DVC Appingedam zal als enige een derde elftal afvaardigen voor de competitie voor tweede teams.

Noordwolde komt met het initiatief zodat clubs uit de buurt onderling weer wedstrijden kunnen spelen. Dit moet ‘het derbygevoel omhoog halen’. Niet alleen voor de spelers, maar hopelijk ook voor toeschouwers. Dit zal afhangen van de corona-ontwikkelingen. Ook het doorgang vinden van de regiocompetitie is hiervan afhankelijk. Op 1 mei wordt door de clubs een besluit genomen. 

De negen clubs hebben er bewust voor gekozen om de strijd om de Eemslandencup niet onder te brengen bij de KNVB, maar de organisatie in eigen handen te nemen. Er ligt al een conceptreglement en -speelschema klaar, waarin verschillende aspecten zijn meegenomen. Eén hiervan is het nemen van strafschoppen na de wedstrijd. Ook strijden de ploegen mee om prijzen op basis van de stand. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste speler, sportiefste ploeg, topscoorder en beste keeper. De Ommelander Courant zal verslag doen van de wedstrijden die op het programma staan.

Als het licht op groen gaat, zal de eerste speeldag in overleg met de betrokken trainers worden bepaald. Als blijkt dat er niet voldoende tijd is om de regiocompetitie af te werken, zullen de clubs kijken naar de mogelijkheid om voor de zomerstop onderling oefenwedstrijden te spelen.