Afbeelding

Tennis in coronatijd bij Tennisclub Hefshuizen

Sport

UITHUIZEN - De buitentrainingen bij Tennisclub Hefshuizen in Uithuizen zullen donderdag weer van start gaan. De club nodigt iedereen uit om deze periode kennis te maken met tennis.



In deze coronatijd kan er veel niet, maar tennissen is nog wel mogelijk. Afstand houden bij het tennissen is namelijk geen probleem. Een tennisbaan is groot genoeg en ook het afwerken van een dubbelspel is met de coronaregels in het achterhoofd goed mogelijk. Tennisclub Hefshuizen beschikt over vijf tennisbanen waardoor het eigenlijk altijd wel mogelijk is om een balletje te slaan.

Vrijblijvend meetrainen

Donderdag om 18.30 uur start de buitentraining weer, gegeven door Willem Kloos. Om 19.30 en 20.30 uur zijn de trainingen voor gevorderden. Het is elk moment in het jaar mogelijk om te beginnen met de lessen. Belangstellenden mogen drie keer vrijblijvend meetrainen. In verband met de coronaregels moet men zich wel aanmelden voor een training. Er wordt dan een baan vrijgehouden en rackets liggen klaar.

Draad weer oppakken 

Verder is er op woensdagmiddag een toss-groep actief, voor het spelen van wedstrijdjes. Mensen die in het verleden hebben getennist en de draad weer willen oppakken, kunnen de eerste keer vrijblijvend meespelen. Men dient wel zelf over een tennisracket te beschikken. Vanwege de coronaregels zijn de kantine en kleedkamers gesloten. Voor noodgevallen is de wc wel open.