Afbeelding

Clubs willen in mei starten met Hogeland Regio Cup

Sport

NOORD-GRONINGEN - Acht Noord-Groninger voetbalclubs willen, nu de competitie niet meer hervat wordt, vanaf mei met acht teams om de Hogeland Regio Cup gaan spelen.

Het is een plan van de trainers Jur Smit (Warffum), Marco Pesiwarissa (Corenos) en Bert van der Meer (ZEC). ,,We  hebben zestien verenigingen benaderd en daar zijn er zeven van overgebleven. Het gaat om Corenos, De Fivel, Noordpool, ZEC, SIOS, TEO en Warffum. We hebben de NEC Delfzijl 2 hier aan toegevoegd. Met deze ploegen gaan we als het aan ons ligt begin mei van start met een hele competitie, die tot eind juni duurt en waarin we allemaal 14 duels spelen. Het toernooi staat wat ons betreft niet alleen in het teken van het sportieve, wat uiteraard wel belangrijk is, maar nog meer in het teken van dat we de verenigingen weer wat geld willen laten verdienen. Naast dat we hopen dat er dan weer publiek langs de lijn mag staan, werken we ook met een prijzenpot. Dankzij sponsors, de trainers en de acht verenigingen hebben we een prijzenpot van 2400 euro. Daar gaan alle ploegen om spelen waarbij alle teams een geldprijs kunnen winnen. Dat bedrag moet door de ploegen in de eigen kantine worden opgemaakt. Dus voor alle duidelijkheid, de verenigingen moeten de grote winnaar worden”, aldus Jur Smit.

De Warffum-trainer benadrukt dat alles staat of valt met de ontwikkelingen rond het coronavirus. ,,Maar bij ons drieën leefde sterk het gevoel dat we liever niet op de KNVB wilden wachten. We willen met deze opzet het geld naar de clubs terug laten vloeien en de spelers een aantal mooie wedstrijden bieden.”