Arjan Moes reikt de cheque voor de ontmoetingsbank uit aan Harry Oosting.
Arjan Moes reikt de cheque voor de ontmoetingsbank uit aan Harry Oosting.

Ontmoetingsbank voor nieuwe bewoners woningen Uithuizen

Algemeen

UITHUIZEN - Aannemer VDM Woningen heeft dinsdag aan de Ambachtsschoolstraat in Uithuizen zeventien sociale huurwoningen opgeleverd aan woningcorporatie Goud Wonen. Ter ere daarvan schonk de aannemer een ontmoetingsbank aan de toekomstige bewoners.

De 17 woningen werden gerealiseerd om een groen veldje waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen. ,,Dit is een prachtige locatie waar we zowel sociale huurders als kopers gelukkig mee maken’’, geeft Arjan Moes, commercieel directeur van VDM Woningen, aan. De woningen maken namelijk deel uit van het gehele nieuwbouwplan De Gilderij, waarbij ook nog zes halfvrijstaande koopwoningen door VDM Woningen worden gerealiseerd.
Harry Oosting, directeur Goud Wonen, verteld over het traject: ,,Bewoners die door de versterkingsopgave hun woning moeten verlaten hebben de mogelijkheid om terug te keren naar de vernieuwde wijk, waar ze inspraak hebben in de plannen. Het betekent echter wel dat ze twee keer moeten verhuizen. De andere optie is om slechts één keer te verhuizen. Dankzij de nieuwe woningen aan de Ambachtsschoolstraat konden we huurders een extra optie bieden voor een eenmalige verhuizing. Daarnaast fungeert de Ambachtsschoolstraat als een compensatielocatie. Goud Wonen streeft er namelijk naar minstens hetzelfde aantal woningen terug te bouwen, dit is vanwege de nieuwe indeling van de wijk, de bouwmethodiek en grotere omvang van de woningen niet altijd mogelijk in de oorspronkelijke wijk.”
Voor de zes halfvrijstaande koopwoningen staat het werk voor de fundering in de startblokken. Die woningen worden gerealiseerd in een gezinsvariant en een levensloopgeschikte variant. VDM Woningen verwacht deze woningen begin 2025 op te leveren.