De prijzen worden uitgereikt door CdK René Paas.
De prijzen worden uitgereikt door CdK René Paas.

Kandidaten gezocht voor Groninger Cultuurprijzen

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Kandidaten voor de Groninger cultuurprijzen kunnen nog tot 1 juli worden voorgedragen.

De uitreiking van de cultuurprijzen is een initiatief van de provincie Groningen en het Cultuurfonds Groningen. De prijzen zijn bedoeld voor personen, instellingen of groepen die een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele landschap van Groningen. Er zijn drie categorieën: voor professionals, amateurs en talenten. De winnaars ontvangen een geldbedrag van 5000 euro. Tot 1 juli kunnen kandidaten worden voorgedragen via cultuurprijsgroningen.nl. De prijsuitreiking is op maandag 21 oktober.

De prijzen

De Groninger Cultuurprijs is gericht op professionals. Deze prijs is voor een Groninger persoon, gezelschap of instelling die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en/of zichtbaarheid van de Groninger kunst en cultuur. De Groninger Talentprijs is bestemd voor een talent (jong of oud) of een getalenteerde groep uit Groningen. Het doel van de Talentprijs is om de winnaar te stimuleren zich verder te bekwamen, zodat uiteindelijk het talent ook buiten de provinciegrenzen (meer) gezien gaat worden. De Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst gaat naar een amateurkunstenaar of vereniging die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd in het afgelopen jaar. 

‘Rijk cultureel leven’

Cultuurgedeputeerde Tjeerd van Dekken roept kandidaten uit de provincie Groningen op om zich te melden: ,,We hebben in onze provincie een rijk cultureel leven. Het gaat over onze identiteit en onze dromen. De vorige edities van de Groninger Cultuurprijzen waren een groot succes, ik ben dan ook blij dat we de uitreiking van de prijzen dit jaar voort kunnen zetten. Op deze manier zetten we de mensen in het zonnetje die een belangrijke bijdrage leveren aan ons culturele leven en laten we zien wat voor veelzijdige provincie Groningen is.”