De praalwagen 'Wij zijn er als de kippen bij' legde beslag op de derde plaats. Foto: Ronnie Afman.
De praalwagen 'Wij zijn er als de kippen bij' legde beslag op de derde plaats. Foto: Ronnie Afman.

Carnavalsoptocht door Kronkeldörp één groot feest

Algemeen

KLOOSTERBUREN - Ondanks dat het af en toe een beetje miezerde en de zon zich weinig liet zien, heeft de praalwagenoptocht van Kronkeldörp (Kloosterburen in carnavalstijd) zondag weer heel veel mensen op de been gebracht.

Het was ook dit jaar weer een prachtige optocht, waarin vele verschillende creaties werden getoond. Bij de praalwagens werd De Schuimhappers opnieuw de grote winnaar met ‘Wij zetten alles op het spel’, gevolgd door wijk Hogeweg met ‘Carnaval is ‘mijn’ feestje’ en derde werden De Freestylers met ‘Wij zijn er als de kippen bij’.

Cloosterwichters

Bij de grote groepen waren de Cloosterwichters de winnaar, gevolgd door Als je maar lol hebt. Als derde eindigde Buitenaardig. Bij de kleine groepen werd de eerste prijs gewonnen door De Diva’s. Tweede werd Staan we nu een keertje goed? en derde werd behaald door de Hobbywichter. De categorie gemotoriseerde voertuigen werd gewonnen door Bie Diek. Tweede werd LeHoWi en als derde eindigde Next Generation.

Ook bij de categorie einzelgängers werden er prijzen uitgedeeld. De eerste plaats was voor Jacob Jelle Tuma, gevold door Simon Gerdez. Derde werd Jan Gerdez. Onder de jonge jeugd werd ook de creativiteit losgelaten. De Kloosterboeven werden eerste bij de skelters, gevolgd door Freestylers junior en Disney & Friends. 

Rosenmontag

Vandaag (Rosenmontag) gingen prins Sander 1, adjudant Anne-Jan en de Raad van Elf op ziekenbezoek bij inwoners van de voormalig gemeente Kloosterburen. Vanavond staat er een Rosenmontag-feest op het programma. Dinsdag, de laatste carnavalsdag, levert de Prins de sleutel van Kronkeldörp in bij de burgemeester van Het Hogeland. Voor de doorzetters is er op dinsdagavond het afsluitingsfeest en zal de deurzetter van 2024 uitgekozen worden door de Prins en zijn adjudant.