Burgemeester Henk Jan Bolding is blij met de uitkomst van de controle.
Burgemeester Henk Jan Bolding is blij met de uitkomst van de controle.

Geen overtredingen bij controle in garages

Algemeen

UITHUIZERMEEDEN - De gemeente Het Hogeland heeft maandag samen met de politie 38 garageboxen doorzocht in Uithuizermeeden.

Het onderzoek vond plaats in het kader van veiligheid in de gemeente Het Hogeland. Er zijn geen overtredingen of illegale goederen aangetroffen. Burgemeester Henk Jan Bolding is blij met de controle en de uitkomst. ,,Het is fijn dat iedereen ons ter wille is geweest . We doen dit soort controles zodat mensen en organisaties zich meer bewust worden van de dreiging en gevolgen van ondermijnende activiteiten. Inspecties als deze houden iedereen alert. We blijven daarom ook in de toekomst dit soort controles uitvoeren.’’ 

Woningbouwvereniging Wierden en Borgen is verhuurder van de garageboxen. Met de inspectie van maandag wilde de gemeente controleren of de boxen volgens de regels (het bestemmingsplan) worden gebruikt en dat er bijvoorbeeld niet in wordt gewoond, gefeest of illegale spullen liggen opgeslagen. Soms leidt dat namelijk tot gevaarlijke situaties, niet alleen voor de eigenaar of huurder, maar ook voor de bewoners in de omgeving.
Begin oktober werd een soortgelijke controle gehouden in Lauwersoog. Hier werden 55 garageboxen doorzocht. Ook hier werden geen overtredingen geconstateerd of illegale goederen aangetroffen.
Verhuurders van garageboxen weten vaak niet wie hun garagebox gebruikt en waarvoor. Over of en wanneer dit soort controles in andere dorpen worden gehouden, willen de gemeente en de politie geen mededelingen doen.