Het aanbod in de kringloopwinkel van Dorcas in Winsum is enorm. En niet op de foto: de grote kledingafdeling.
Het aanbod in de kringloopwinkel van Dorcas in Winsum is enorm. En niet op de foto: de grote kledingafdeling.

Grote leegverkoop bij Dorcas Winsum wegens uitbreiding

Algemeen

WINSUM - De Dorcas-winkel in Winsum wordt verbouwd en daarom wordt er een grote leegverkoop gehouden. Tot en met 30 december is alles in de kringloopwinkel te koop tegen 50 procent kassakorting. Van 1 tot en met 21 januari is de winkel gesloten.

De Dorcas-winkel is gevestigd aan Het Aanleg 3a, op het bedrijventerrein in Winsum. Het is een kringloopwinkel waar allerlei tweedehands spullen tegen lage prijzen worden verkocht: van kleding, meubels, servies en huishoudelijke artikelen tot spellen, boeken en sieraden. De winkel wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers en de opbrengst is voor het goede doel: de hulp- en ontwikkelingsprojecten van Dorcas.

Extra verdiepingsvloer

Omdat de winkel kampt met ruimtegebrek, wordt een extra verdiepingsvloer aangelegd. ,,Er wordt een stalen constructie met vloerelementen geplaatst”, legt voorzitter Theo de Vries uit. ,,Deze uitbreiding biedt ons de mogelijkheid om meer artikelen te gaan verkopen. Dat is nodig, want we krijgen heel veel mooie spullen aangeboden die we lang niet allemaal kwijt kunnen. De verbouwing start maandag 8 januari en duurt hooguit een week. Die week zijn we gesloten en de week daarvoor en daarna ook, zodat we de winkel kunnen leegmaken en na de verbouwing opnieuw kunnen inrichten. Dinsdag zijn we gestart met een opruimingsactie: alles gaat tegen 50 procent kassakorting weg, voor de halve prijs dus, zodat we voor de verbouwing zoveel mogelijk kunnen leegverkopen. De inbreng houden we wel open, zodat we na de verbouwing weer spullen hebben om de winkel te vullen. Onze opruimingsactie duurt tot het eind van het jaar.”

De Dorcas-winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Spullen inbrengen kan dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 15.30 uur. Zie voor meer informatie dorcas.nl/winkels/winsum.