Singer-songwriter Dayna Kurtz treedt vrijdag op in Westeremden.
Singer-songwriter Dayna Kurtz treedt vrijdag op in Westeremden.

Dayna Kurtz treedt op in Podium Roodehaan in Westeremden

Algemeen

WESTEREMDEN - Dayna Kurtz geeft vrijdag samen met Robert Maché een concert in Podium Roodehaan in Westeremden. 

De eigenzinnige Amerikaanse singer-songwriter toert al jarenlang intensief de wereld over. Ze vermengt folk met jazz, country en blues, maar is door de eigen stijl toch niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen. Haar poëtische teksten serveert ze met indrukwekkend (slide) gitaarspel en haar soulvolle stem is krachtig en intens. Ze wordt wel vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. 

In 2003 had ze een hitje met ‘Love Gets in the Way’, dat te vinden is op het album ‘Postcards from Downtown’. Sindsdien heeft Kurtz een trouwe schare fans en maakt ze met enige regelmaat nieuwe albums. Ze trad op met groten der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en haar goede vriendin Norah Jones, met wie ze diverse nummers opnam. In het voorjaar van 2015 kwam ‘Rise and Fall’ uit. Haar meest persoonlijke en meest soulvolle album ooit, dat qua sfeer en kwaliteit doet denken aan haar doorbraak ‘Postcards’. 

Kurtz treedt veelvuldig op in Nederland en maakte in 2016 live concertopnamen van haar tournee. Het eerste deel verscheen in het voorjaar van 2017. Deel twee volgde in 2018. Dayna’s nieuwste album ‘Lulu & the Broadsides’ laat de muzikale hoeken van de door haar zo geliefde stad New Orleans klinken met bijdragen van een aantal prominente muzikanten uit deze oerstad van de jazz. 

Het optreden in Roodehaan begint om 20.30 uur. Het adres is Kosterijweg 10A in Westeremden. Kaarten kosten 25 euro, te reserveren via 0595-785330, info@roodehaan.com of op www.roodehaan.com.