Een van de kenmerkende printplaatsculpturen van Peter Schudde uit Leermens. Ze zijn te zien op de expositie in Berlijn.
Een van de kenmerkende printplaatsculpturen van Peter Schudde uit Leermens. Ze zijn te zien op de expositie in Berlijn.

Kunstenaarscollectief uit Eemsdelta exposeert in Berlijn

Algemeen

BERLIJN - Verschillende leden van De Draad, een kunstenaarscollectief uit Eemsdelta, exposeren de komende tijd in Eberswalde nabij Berlijn. 

De tentoonstelling vindt plaats in de Zainhammermu¨hle, een oude watermolen die na de val van de muur door plaatselijke kunstenaars als ruïne werd aangekocht, opgeknapt en geschikt is gemaakt werd voor activiteiten en exposities.

Speciale aandacht gaat uit naar het werk van de vorig jaar overleden collega kunstenaar Jan Schoffelmeijer uit Loppersum. Hij was een zeer veelzijdig kunstenaar, die naast zijn schilderijen ook werkte met materialen als keramiek, metaal en textiel. In Eberswalde zullen met name de kleurrijke, bijna abstracte boslandschappen van Schoffelmeijer getoond worden. Dit sluit aan bij de ligging van de molen, midden in het bos aan de rand van een groot natuurgebied.

De expositie kwam tot stand op initiatief van beeldend kunstenaar Peter Schudde uit Leermens, die vorig jaar een grote solotentoonstelling in de molen mocht inrichten met zijn zogenaamde printplaatsculpturen. Dit zijn beelden gemaakt van oude gerecyclede elektronica gecombineerd met metaal en verlichting. 

Verder is werk te zien van beeldhouwer Bert Dolfing uit Midwolda, kunstschilder Will Meeder uit Appingedam en duikt Aad de Zeeuw. Deze laatste kunstenaar toont een aantal tekeningen die hij ooit in de jaren tachtig in Berlijn maakte.

Zowel Dolfing als Meeder zijn al jaren nauw betrokken bij collectief De Draad. Meeder is organisator en programmeur van diverse live muziekoptredens en Bert Dolfing heeft in de loop der jaren een enorme hoeveelheid exposities ingericht.

De expositie in Duitsland start zaterdagmiddag en is daarna in de weekenden te bezoeken tot en met zondag 15 oktober van 14.00 tot 18.00 uur.