Afbeelding

‘Ontmoet het dorpsteam’ in Zeerijp, Leermens en Wirdum geslaagd

Algemeen

ZEERIJP - In Leermens, Zeerijp en Wirdum zijn deze maand inloopbijeenkomsten gehouden, waarbij inwoners kennis konden maken met de dorpsteams van de Dorpenaanpak.

In de Dorpenaanpak wordt de versterkingsoperatie in vier dorpen in de kern van het aardbevingsgebied versneld uitgevoerd. Het gaat om Leermens, Zeerijp, Wirdum en Garrelsweer.

Beter leren kennen

De afgelopen periode waren er inloopbijeenkomsten voor inwoners om de dorpsteams van de Dorpenaanpak beter te leren kennen: op dinsdag 5 september in Leermens, de dag erna in Zeerijp en op dinsdag 12 september in Wirdum. Garrelsweer was als eerste van de vier dorpen in juli aan de beurt.

Inwoners van de dorpen waren uitgenodigd om even langs te komen, onder het genot van een hapje en een drankje. Vanwege het warme weer waren er ook ijsjes, die zorgden voor de nodige verkoeling.

Het dorpsteam

Het dorpsteam bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van de gemeente Eemsdelta, Nationaal coördinator Groningen, de dorpsaannemer en het ingenieursbureau. Daarnaast stonden verschillende vertegenwoordigers van Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Instituut Mijnbouwschade Groningen en de woningcorporaties voor inwoners klaar om vragen te beantwoorden.
Het waren gezellige bijeenkomsten. Veel inwoners liepen even langs om de dorpsteams te spreken en vragen te stellen.