Afbeelding

Nieuwe app ‘Buiten Beter’ voor meldingen in Het Hogeland

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - Inwoners van de gemeente Het Hogeland kunnen vanaf vandaag een app downloaden op hun telefoon om meldingen door te geven voor de openbare ruimte. Deze app heet ‘Buiten Beter’.

Met dit programma is het makkelijk om een melding te maken en de afhandeling daarvan te volgen. Buiten Beter is ook bereikbaar via de gemeentelijke website: hethogeland.nl/iets-melden. Inwoners kunnen de app gebruiken voor meldingen over bijvoorbeeld losse stoeptegels, overhangende takken of een verstopt riool. 

Sneller opgelost

,,Buiten Beter werkt gebruiksvriendelijk en gemakkelijk voor zowel inwoners als gemeentemedewerkers. Hierdoor kunnen we meldingen beter in behandeling nemen en inwoners beter informeren”, legt wethouder Stefan van Keijzerswaard uit. ,,Uiteindelijk is het de bedoeling dat meldingen hierdoor ook sneller opgelost worden en klachten afnemen. En daardoor de tevredenheid over onze dienstverlening toeneemt.”

Op de kaart

Melders kunnen op de kaart precies aangeven over welke plek de melding gaat en ook foto’s uploaden. Ook is het op de kaart te zien of iemand anders al een melding heeft doorgegeven en kan de status gevolgd worden. Elke melding krijgt verder een nummer en staat in een overzichtelijk systeem, waardoor de melding makkelijker terug te vinden is en inwoners sneller geholpen kunnen worden.

24/7

Net als voorheen kunnen mensen 24 uur per dag en zeven dag per week een melding maken. Overigens kunnen inwoners meldingen ook telefonisch blijven doorgeven. Buiten kantooruren is de app niet bruikbaar voor het melden van gevaarlijke situaties of spoedgevallen. Inwoners moeten dan bellen naar 088-3458888.