Zwembad De Dinge in Uithuizen is van plan deze maand nog drie keer open te gaan.
Zwembad De Dinge in Uithuizen is van plan deze maand nog drie keer open te gaan.

De Dinge in Uithuizen werkt aan pop-up openstellingen

Algemeen

UITHUIZEN - In de laatste week dat Zwembaden Eemsmond haar baden had geopend, scheen de zon volop. De bezoekersaantallen, die in de zomervakantie sterk tegenvielen, kregen zo nog een extra boost.

Zodanig zelfs dat zwembad De Dinge in Uithuizen zondag toch nog één keer extra voor bijna 500 bezoekers de deuren opende. Ondanks dat de medewerkers deels al aan hun verdiende vakantie waren begonnen, slaagde men er in door middel van een combinatie van bestuursleden en medewerkers het bad nog een keer op te starten. 

Dat lijkt echter niet de laatste keer te zijn. De Dinge wil de nieuwe heatpipes-installatie maximaal uittesten. En omdat zwemclub De Dinge ook graag nog iets langer in Uithuizen wil doortrainen, staan er een aantal pop-up openstellingen gepland. Op dit ogenblik wordt gedacht aan 13, 23 en 27 september van 13.00 tot 17.00 uur.
Afhankelijk van de mate waarin de heatpipes het water kunnen warm houden, zijn dan beide bassins geopend, of wordt er gekozen om alle warmte naar het diepe bad te leiden.

Omdat het abonnementstarief gebaseerd is op de normale personele bezetting, wordt een bijdrage van abonnementhouders van 1 euro gevraagd. Mensen zonder abonnement uit de omgeving zijn welkom en betalen dan het normale tarief. Het melden van een eventuele afgelasting zal op de Facebookpagina van Zwembaden Eemsmond worden gemeld.

Men onderzoekt ook de mogelijkheden voor openstelling later in het jaar en bijvoorbeeld een nieuwjaarsduik. De ervaringen van de pop-up openstellingen worden gebruikt om keuzes te maken voor het komende badseizoen van 2024. Men hoopt dat de extra openstellingen, waarvan woensdag dus de eerste is, een succes gaan worden.