De 10-jarige Jesper uit Spijk.
De 10-jarige Jesper uit Spijk.

Team Jesper uit Spijk loopt Oranjepad voor strijd tegen spierziekte

Algemeen

SPIJK - Jesper (10) uit Spijk doet met zijn familie mee aan Het Oranjepad van het Spierfonds.

Team Jesper gaat zaterdag 7 oktober 20 kilometer lopen op Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds. Jesper is tien jaar oud en heeft de ziekte van Pompe. Hij zal in zijn rolstoel samen met zijn nichtjes en neefjes zelf 5 kilometer afleggen. 

‘Ontzettend frustrerend’ 

Team Jesper, bestaande uit 14 familieleden, loopt mee om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar een gentherapie tegen de spierziekte Pompe. ,,Met onze deelname aan Het Oranjepad hopen wij 7500 euro op te halen voor het Spierfonds. Jesper strijdt inmiddels al 10 jaar tegen de ziekte van Pompe. In de loop der jaren heeft hij steeds meer aan spierkracht moeten inleveren en is hierdoor sinds 1,5 jaar volledig rolstoelgebonden. Voor ons als familie is het ontzettend frustrerend om te zien dat hij achteruitgaat. Daarom vinden we het belangrijk dat deze spierziekten gestopt kunnen worden”, aldus Team Jesper. Het Oranjepad

Het Oranjepad 

Het Prinses Beatrix Spierfonds organiseert op zaterdag 7 oktober voor de vierde keer Het Oranjepad: een Koninklijke wandeling vol verhalen en ontmoetingen in de bosrijke omgeving van Paleis Soestdijk. Gezamenlijk hebben de wandelaars één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. De ontwikkelingen hiervoor gaan ongelooflijk snel. Deelnemers kunnen uit 5 verschillende afstanden kiezen die allemaal rolstoeltoegankelijk zijn. 

Mensen die de actie van Team Jesper willen steunen, kunnen terecht op https://2023.hetoranjepad.nl/teams/team-jesper