Afbeelding

Burgemeester Ben Visser speelt rol in theatervoorstelling Domie Dorp

Algemeen

LOSDORP - Burgemeester Ben Visser van de gemeente Eemsdelta maakt binnenkort zijn opwachting als acteur. Hij speelt mee in de theatervoorstelling ‘Domie Dorp’ in Losdorp. 

Visser zal donderdagavond 15 juni te zien zijn in de try-out van het stuk. Hij vertolkt dan de rol van dominee Du Celliee.

Van 15 tot en met 18 juni staat Losdorp geheel in het teken van Domie Dorp. Tijdens de openluchtvoorstelling krijgt het publiek een inkijkje in de persoonlijkheid en denkwereld van Nikolaas Westendorp. Deze bijzondere man woonde ooit in het dorp en ligt naast de kerk begraven. 

Domie Dorp is de bijnaam van dominee Nikolaas Westendorp. Hij preekt, onderzoekt en schrijft in Losdorp. Op 5 juli 1836 valt hij plotseling neer. Voor hij het aardse leven verlaat, fluistert hij nog één woord: ‘spandau’. Domie’s vrouw Roelina snapt er niets van. Spandau? Wat betekent dat? Wat heeft Domie haar niet verteld? Roelina gaat in gesprek met mensen die haar man gekend hebben. Stukje bij beetje ontrafelt ze zijn leven. Hoe goed kende Roelina haar man eigenlijk, na 37 jaar huwelijk? Wie was Domie Dorp? 

Het stuk is geschreven door Nico van der Wijk, die tevens de titelrol speelt. Domie Dorp wordt geregisseerd door Jorrit Boonstra. Domie Dorp speelt in totaal zes keer op de openluchtlocatie in Losdorp. Ben Visser is alleen te zien in de try-out voorstelling op donderdagavond 15 juni. Meer informatie is te vinden op www.nikolaaswestendorpjaar.nl

De theaterproductie Domie Dorp maakt deel uit van het Nikolaas Westendorpjaar. In 2023 viert Losdorp de 250ste geboortedag van de eigenzinnige predikant, oudheidkundige en schoolopziener Nikolaas Westendorp (1773-1836). Het programma van het Nikolaas Westendorpjaar bestaat uit onder meer uit lezingen, muziek, workshops en de opening van een Westendorp Informatiepunt in de dorpskerk.