In de Bierumer School is een luisterzolder ingericht voor het project 'Toeluisteren'.
In de Bierumer School is een luisterzolder ingericht voor het project 'Toeluisteren'.

Project ‘Toeluisteren’ in Bierumer School

Algemeen

BIERUM - In kunstenaarsruimte Bierumer School in Bierum is tot eind juli het project ‘Toeluisteren’ van Allard Medema te beleven.

Hoe is het om aandachtig te luisteren en gehoord te worden? Met het project Toeluisteren vraagt Medema aandacht voor de kunst van het luisteren. Aanleiding voor het project is de locatie: de Bierumer School. Tegenwoordig een kunstenaars- en presentatieplek, maar vroeger de basisschool van het wierdedorp. Medema gaat terug naar deze schooltijd, waarin veel waarde wordt gehecht aan ‘goed opletten’ en ‘stil zijn’ want luisteren is belangrijk. Maar er wordt nooit geleerd hoe te luisteren. Medema doet dat wel en neemt bezoekers in een audiobeleving stap voor stap mee. Zijn ‘lessen’ zijn ook praktisch toepasbaar is in het dagelijks leven.

Bierumer School is de samenwerking aangegaan met het Festival Terug naar het Begin. De presentatie van Allard Medema is onderdeel van het festival.

Bierumer School biedt kunstenaars ruimte voor productie en presentatie en is iedere vrijdag en zaterdag open voor het publiek van 14.00 - 17.00 uur. Het adres is Hereweg 12.