Carmen Schilstra en Alina Kiers werken mee aan de circusvoorstelling.
Carmen Schilstra en Alina Kiers werken mee aan de circusvoorstelling.

Circus Vakland zoekt helpende handen in Uithuizen

Algemeen

UITHUIZEN - Circus Vakland Het Hogeland strijkt van 22 tot en met 25 juni neer op het Kerkplein in Uithuizen. Voor de zaterdagavond (24 juni) zoeken de organisatoren naar mensen die graag bakken, koken of hapjes maken. 

Zo kan men gezamenlijk een dorpsmaaltijd maken, voordat de bezoekers naar het ringsteken op de Hoofdstraat of naar de circusvoorsteling van Karnivoalle gaan. Voor alle bakkers en kokers is er een vrijkaartje voor het circus.
Ook zoekt de organisatie nog vrijwilligers die mee willen helpen met op- en afruimen, bezoekers verwelkomen en andere klusjes. Meer informatie is te vinden op www.vaklandhethogeland.nl (mail naar circus@vaklandhethogeland.nl). Karnivoale is geen traditioneel circus met tijgers en koorddansers, maar een theatershow met Frank den Hollander, Alina Kiers, Harry Niehof, Jan Veldman, Carmen Schilstra en André Gubbels over een circusfamilie die zich beraadt op haar toekomst. Wat kunnen en willen ze nog? Daarnaast is er een doe-het-zelf-circus op zondag voor (groot)ouders en kinderen (Circus Salto) en een circusachtige dorpsavond op donderdag met een dorpsfilm en een dorpsquiz.
Vakland wil op deze manier in contact komen met Hogelandster dorpsbewoners, verenigingen en ondernemers en hen op een laagdrempelige manier prikkelen om na te denken over de vraag: hoe zou je jezelf en je dorp nog verder willen ontwikkelen? Wat kun je doen, wat zou je nog willen leren? Dit alles indachtig het credo van Vakland het Hogeland: ‘Een leven lang leren met het Hogeland als klaslokaal’. Vakland wil hiermee de bezoekers aan deze circusactiviteiten ondersteunen in hun zoektocht naar meer geluk, welzijn en zingeving, bijvoorbeeld via cursussen, opleidingen, stages, werkleertrajecten, verenigingsactiviteiten, vrijwilligerswerk of andere wegen.