Afbeelding

Open Poort in Eenrum in teken van de kruiswoorden

Algemeen

EENRUM - De Poort in Eenrum, het gebouwtje naast de kerk, is ook op Goede Vrijdag geopend voor de activiteit Open Poort. Ditmaal staan de zeven kruiswoorden centraal.

De kruiswoorden zijn de woorden die Jezus volgens de Bijbel sprak toen hij aan het kruis hing. Die woorden zijn ooit door de beroemde componist Joseph Haydn op muziek gezet: ‘Die sieben letzten Worte’. Tijdens de Open Poort wordt naar de muziek van Haydn geluisterd en uiteraard stil gestaan bij de kruiswoorden. 

Reflectiewandeling

Aan het eind van de ochtend wordt de kerk van Eenrum bezocht om het werk van kunstenaar Anjet van Linge te bekijken. Zoals gemeld werkt de inwoonster van Den Andel in de stille week voor Pasen aan een project rond de zeven kruiswoorden van Jezus. Elke dag hakt zij een van de zeven woorden in een plaatje wit marmer. Van elk steentje worden twee of drie afwrijvingen op dik wit papier gemaakt, die links en rechts van het gangpad verdeeld worden over de banken. Elke dag komen er van het nieuwe woord een aantal afdrukken bij. Zo ontstaat in de loop van de week een stille reflectiewandeling. 

De Open Poort is van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis. Aansluitend, om 12.00 uur, wordt er een middaggebed gehouden in de kerk van Eenrum. Wie wil, kan daar aan meedoen.