Afbeelding

Hogelandster taalhuizen komen met Heel Het Hogeland Kookt

Algemeen

NOORD-GRONINGEN - De taalhuizen in Het Hogeland hebben de wedstrijd Heel Het Hogeland Kookt georganiseerd. Grote vraag is wie de lekkerste Groninger mosterdsoep van Het Hogeland maakt.

Deelnemers kunnen zich nu inschrijven en maken kans op diverse prijzen, zoals een boodschappenbon van 100 euro. Inschrijvers ontvangen een pot Groninger mosterd en een prei. Ze koken vervolgens thuis hun lekkerste mosterdsoep en komen met hun pannetje naar een van de vier voorrondes; in Winsum, Uithuizen, Leens of Bedum. Een deskundige jury beoordeelt dan hun mosterdsoep. De winnaars van de voorronde mogen door naar de finale, die zaterdag 22 april wordt gehouden bij de Koffieleut in Bedum. 

Voorrondes

De voorrondes vinden plaats op dinsdag 18 april van 12.00 tot 14.00 uur bij Deelcafé De Buurvrouw in Winsum, woensdag 19 april van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek van Uithuizen, donderdag 20 april van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek van Leens en vrijdag 21 april van 18.00 tot 20.00 uur in de Meenschaar Bedum. Inschrijven kan nog tot 10 april via www.heelhethogelandkookt.nl.

Week van Taal

Heel Het Hogeland Kookt vindt plaats in het kader van de Week van Taal. Alle taalhuizen in de provincie Groningen en Noord-Drenthe zetten de deuren dan wagenwijd open en tonen met verrassende activiteiten hoe ze mensen helpen en ondersteunen bij laaggeletterdheid.