Afbeelding

Met borden gooien bij Kliederkerk in Sauwerd

Algemeen

SAUWERD -  De Wierdekerk in Sauwerd stroomt iedere maand vol voor de Kliederkerk. Spelen, sporten, vies worden: alles kan. Zondag is er een nieuwe editie.

Sinds een jaar organiseert de protestantse gemeente van Sauwerd maandelijks Kliederkerk. Kliederkerk is een concept dat is overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk. Kliederkerk is een manier van kerk-zijn waarbij iedereen welkom is. Dus ook mensen die niet zo vaak of zelfs nooit in een kerk komen. Kinderen en volwassenen gaan zelf aan de slag en ontdekken zo wat een oud verhaal uit de Bijbel kan betekenen voor hun leven nu. 

Messy Church

Gertine Blom, dominee van de protestantse gemeente in Sauwerd, vertelt: ,,Voordat ik hier dominee werd, woonde ik in Cambridge. Daar kwam ik in aanraking met het concept Kliederkerk, Messy Church. Ik was daar zo enthousiast over, dat wilde ik ook naar Sauwerd brengen.” Blom verzamelde een groep mensen bij elkaar die net zo enthousiast waren als zij. Op Hemelvaartsdag vond de eerste Kliederkerk in Sauwerd plaats. Blom: ,,De opkomst overtrof al onze verwachtingen. En iedere keer weer zijn we verbaasd over hoeveel mensen Kliederkerk weten te vinden.” 

Dansen, borden stuk gooien en eieren eten

Deze zondag is er weer een Kliederkerk. Wat er in ieder geval op het programma staat: kliederen met scheerschuim, dansen, borden stuk gooien en eieren eten. Deelnemers ontdekken op welke manier al deze dingen te maken hebben met Pasen.

Cursus jouw onderneming online

Kliederkerk start zondag om 11.00 uur. Om 12.15 uur is er een afsluiting met een gezamenlijke lunch. Iedereen kan gratis deelnemen en mee-eten. Opgave is niet nodig.