Afbeelding

Meerdere zwaargewonden bij verkeersongeval Uithuizen

Algemeen

UITHUIZEN - Op de provinciale weg bij Uithuizen heeft zich zaterdagmiddag een ernstig verkeersongeval voorgedaan. Daarbij zijn twee vrouwen en meerdere kinderen ernstig gewond geraakt.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde omstreeks 16.00 uur. Door onbekende oorzaak is de auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. De bestuurster van het voertuig, een 32-jarige vrouw uit Drachten, moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Zij is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. In de auto zaten verder een 35-jarige vrouw en meerdere kinderen uit de gemeente Het Hogeland. Zij zijn  allen zwaargewond overgebracht naar diverse ziekenhuizen. 

Naast politie en brandweer kwamen ook de traumahelikopter en meerdere ambulances ter plaatse. In verband met het onderzoek naar de toedracht door verkeersspecialisten van de politie, was de weg urenlang afgesloten.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Ook mensen die dashcambeelden hebben, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.