Afbeelding

Rederijkerskamer Thalia speelt in dorpshuis Zuidwolde

Algemeen

BEDUM/ZUIDWOLDE - Rederijkerskamer Thalia uit Bedum zal volgende maand de klucht De flat van Jet van Haye van der Heyden op de planken zetten. Dat doet men in het dorpshuis van Zuidwolde.

Jet heeft een flat in de stad waar ze haar minnaar Karel ontmoet. Maar ze wil van hem af. En de flat heeft ze dan eigenlijk ook niet meer nodig. Karel leent de flat wel eens aan zijn zoon, die daar ook wel eens met een vriendinnetje komt. Maar dan neemt een van de vriendinnetjes ook nog een vriendin mee. En dan gaat het helemaal mis...

Voor het eerst niet in Bedum

Voor het eerst in de 122 jaar lange geschiedenis van Rederijkerskamer Thalia zal er niet in Bedum worden optreden. Ondanks het feit dat Bedum de grootste kern is in de gemeente Het Hogeland is er geen geschikte locatie meer voor toneeloptredens. Voor de coronapandemie speelde Thalia in het Trefcentrum in Bedum, maar die gelegenheid heeft enkele jaren geleden de deuren gesloten.

Dorpshuis De Kern

Met dorpshuis De Kern in Zuidwolde heeft de Thalia een vervangende locatie gevonden. De voorstellingen die daar op 11 en 18 februari worden opgevoerd, zijn inmiddels uitverkocht. Daarom is er een extra optreden gepland op vrijdag 17 februari. Ook deze vindt plaats in De Kern. De voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten reserveren kan via thaliabedum@gmail.com.