Afbeelding

Actie Dierenambulance Westerkwartier voor minima

Algemeen

EZINGE - De Dierenambulance Westerkwartier zal op 14 februari een castratie-, sterilisatie- en chipactie houden voor katten van inwoners met een minimuminkomen.

Mensen die gebruik willen maken van de actie, kunnen hun kat ’s morgens naar de locatie van de Voedselbank in Grootegast brengen. Na de ingreep kunnen ze hun huisdier aan het eind van de middag weer ophalen bij de Voedselbank. De ingreep kost 5 per kat. 

De operatie wordt uitgevoerd bij Dierenwelzijnscentrum Adventure in Kootstertille. De castratie/sterilisatie en/of het plaatsen van de chip wordt uitgevoerd door een dierenarts van Dierenartsenpraktijk Tusken Diken en Feanen uit Drogeham.

De actie is bedoeld voor inwoners van de gemeente Westerkwartier die bekend zijn bij Voedselbank Westerkwartier. Ook moeten ze een kopie van het ‘Toekenningsbesluit minimabeleid’ kunnen laten zien.

Een kat kan alleen worden gecastreerd of gesteriliseerd als de kat op de dag van de actie minimaal zes maanden oud is en minstens twee kilo weegt. Een kat die hierin niet voldoet, kan alleen gechipt en geregistreerd worden.

Aanmelden voor de actie kan voor 5 februari via dierenambulancewesterkwartier.nl.