Peter Barthel (foto Jacco van der Zwan).
Peter Barthel (foto Jacco van der Zwan).

Sterrenkundige Peter Barthel te gast in Vredekerk Loppersum

Algemeen

LOPPERSUM - Sterrenkundige Peter Barthel is donderdag 2 februari te gast in de Vredekerk in Loppersum. Hij wordt geïnterviewd over zijn werk, leven en levensvisie.

Peter Barthel was 30 jaar lang verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde natuur- en sterrenkunde in Amsterdam en promoveerde in Leiden. Naast zijn wetenschappelijk werk is Barthel actief betrokken bij de popularisatie van de wetenschap. Enkele jaren geleden schreef hij het boekje Professor, bestaat God? naar aanleiding van een vraag die de Rijksuniversiteit Groningen kreeg gesteld via een brief van de 7-jarige Anco. Barthel zocht het uit.

De sterrenkundige zal door Melson Zwerver worden geïnterviewd. Het gesprek vindt plaats in het kader van ‘De kerk draait door’, een serie gesprekken met boeiende gasten die iets met Groningen te maken hebben. Eerdere gasten waren onder anderen weerman Peter Kuipers Munneke, voetbaltrainer Ron Jans en artiesten als Marlene Bakker, Erwin de Vries, Peter de Haan en Arnold Veeman.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage in de onkosten gevraagd.