Afbeelding

Vakland Hogeland speelt in op trend overstappers

Algemeen

WARFFUM - Een op de vijf werknemers is vorig jaar van baan gewisseld. Omdat er een tekort is aan tekenaars in de bouw en techniek organiseert Vakland Het Hogeland woensdag 22 februari een informatie-avond over 2D- en 3D-tekenen op de computer (CAD-tekenen). 

De bijeenkomst in ‘t Wieshoes in Warffum duurt van 18.30 tot 21.00 uur.  Deelnemers kunnen erachter komen of het beroep CAD-tekenaar of -modelleur bij hen past. Ook in deze technische beroepen is er een tekort aan personeel. Een CAD-tekenaar maakt met behulp van software technische tekeningen. Die tekeningen worden onder andere gebruikt in de architectuur, bouw, werktuigbouw en civiele techniek. Tijdens de bijeenkomsten krijgen de deelnemers ook een goede indruk van hoe een werkdag van een CAD-tekenaar of -modelleur eruitziet. 

Volgens het UWV zal er de komende jaren veel vraag zijn naar CAD-tekenaars. Door het volgen van een training of een scholingstraject in aanloop naar een CAD-functie wordt de kans op een baan aanzienlijk vergroot. Wie na de informatieavond verder wil met CAD-tekenen, wordt ondersteuning aangeboden bij om- en bijscholing, het uitzoeken van beschikbare subsidies en het in contact komen met interessante bedrijven. Deelname is gratis. Er is plek voor 15 tot 20 deelnemers per avond. ‘t Wieshoes is gevestigd aan de Westervalge 5a in Warffum.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door hun gegevens achter te laten op de website van Vakland Het Hogeland: www.vaklandhethogeland.nl/leeraanbod-vakland.