Wierden en Borgen trekt er met een zogenaamde WIebowagen op uit om energiebespaarproducten uit te delen. Foto: Marcel J. de Jong.
Wierden en Borgen trekt er met een zogenaamde WIebowagen op uit om energiebespaarproducten uit te delen. Foto: Marcel J. de Jong.

Wierden en Borgen deelt energiebespaarproducten uit

Algemeen

BEDUM - Woningstichting Wierden en Borgen, met het hoofdkantoor in Bedum, gaat de komende periode de verschillende dorpen in om energiebespaarproducten uit te delen aan huurders. 

Van tevoren kunnen huurders zelf kiezen welke producten ze willen, zoals ledlampen, een deurborstel of radiatorfolie. De speciale WIebowagen gaat door het hele werkgebied van Wierden en Borgen: van Zoutkamp tot Hoogkerk.

‘Goede eerste actieweek’ 

De campagne is onlangs van start gegaan in Hoogkerk en Ten Boer. ,,Het was een hele goede eerste actieweek”, zegt Matthieu van Olffen, directeur-bestuurder van Wierden en Borgen. ,,Wat ik er zo goed aan vind? Dat huurders eerst zelf de bespaarproducten uitkiezen. En dat we de producten niet klakkeloos uitdelen, maar dat er tijd is voor uitleg over het gebruik. Zo zijn onze vakmannen aanwezig om te helpen. Niet iedereen weet tenslotte hoe je bijvoorbeeld radiatorfolie plaatst. Daar werd flink gebruik van gemaakt. Ook waren er huurders die een afspraak maakten met de vakmannen voor een later moment. Dat is heel goed. Zo worden de producten die we uitdelen, ook echt gebruikt.”

Ter waarde van 50 euro 

De bespaarproducten biedt Wierden en Borgen al haar huurders aan. Zij krijgen van tevoren een uitnodigingbrief. Daarin staat waaruit ze kunnen kiezen, met een maximale waarde van 50 euro. Een huurder kiest dus zelf waar hij het meeste aan heeft. Zo worden producten ook echt gebruikt en niet achteraf weggegooid.