De winkel van Zus Enzo is tot en met april te vinden aan de Molenweg13 in Loppersum.
De winkel van Zus Enzo is tot en met april te vinden aan de Molenweg13 in Loppersum.

Zus Enzo weer in Loppersum

Algemeen

LOPPERSUM - De winkel van Zus Enzo Kunst is onlangs voor de wintermaanden weer verhuisd van Westeremden naar Loppersum. 

In de zomer zit Zus Enzo naast museum Helmantel. In de winterperiode, als het museum van kunstschilder Henk Helmantel gesloten, is Zus Enzo gehuisvest in het pand naast hotel Spoorzicht in Loppersum.

Aan de Molenweg 13 kan men van november tot en met april weer terecht voor giclées van verschillende kunstenaars waaronder Helmantel, Pol, Boogaart en Van Dokkum. Ook is Zus Enzo hét adres voor leuke (kerst)kaarten, boeken, glasobjecten, puzzels enzovoort.

Wie iets heeft in te lijsten, kan eveneens bij Zus Enzo terecht. In Loppersum zijn voorbeelden van verschillende lijsten te zien. ,,In principe kan alles worden ingelijst: borduurwerk, foto’s, posters enzovoort’’, aldus Ageeth Helmantel, eigenaar van de winkel.

Zus Enzo beschikt ook over een heuse outlet. Hier worden giclées verkocht met kleine beschadigingen aan de lijst of aan afbeelding. Of gewoon omdat de giclée nét niet in de smaak valt bij het grote publiek. Het gaat dus om buitenkansjes voor de liefhebber. De kortingen kunnen oplopen tot 70 procent. Naast giclées zijn er cadeau-artikelen, servies, glasobjecten en lampen te koop in de outlet.