Het koor Choral Voices verleent medewerking aan het Festival of Lessons and Carols.
Het koor Choral Voices verleent medewerking aan het Festival of Lessons and Carols.

Festival of Lessons and Carols in Uithuizermeeden

Algemeen

UITHUIZERMEEDEN - In Het Anker in Uithuizermeeden wordt zaterdagavond 10 december een Festival of Lessons and Carols gehouden. 

Deze traditie voor de kersttijd is overgekomen uit Engeland. Korte lezingen uit de bijbel worden afgewisseld met het zingen van koorstukken en samenzang van hymnen. Medewerking wordt verleend door het koor Choral Voices, onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema, en organist Mattijs de Vreugd. Choral Voices is een gerenommeerd koor uit Groningen, dat in binnen- en buitenland lovende recensies krijgt voor de interpretatie van Engelse koormuziek. In stad en provincie is veel waardering voor de maandelijkse Evensong in de Nieuwe Kerk in Groningen.

Daniel Rouwkema componeerde en arrangeerde van jongs af aan muziek, hetgeen een sterke impuls kreeg na zijn kennismaking met de Engelse koormuziek. Zijn werken voor koor en orgel lijken in Engelse kerken en kathedralen geboren. Momenteel is hij artistiek leider van een aantal koren. Mattijs de Vreugd studeerde orgel aan de conservatoria in Groningen en Den Haag. Naast zijn studie volgde hij masterclasses bij gerenommeerde organisten in het buitenland. Hij treedt regelmatig op als begeleider van diverse koren tijdens diensten, concerten en cd-opnamen.

Dit concert is de laatste in een reeks jubileumconcerten in verband met het 50-jarig bestaan van de Stichting Avondmuziek Uithuizermeeden. Het Festival of Lessons and Carols begint om 20.00 uur. De entree is 10 euro. Kaarten reserveren kan via www.avondmuziekuithuizermeeden.nl. De kaarten worden ook aan de zaal verkocht.