Leerlingen van De 9 Wieken genoten van het uitstapje naar Amsterdam.
Leerlingen van De 9 Wieken genoten van het uitstapje naar Amsterdam.

Leerlingen De 9 Wieken beloond met uitstapje naar Nemo Museum

Algemeen

WINSUM - Leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van De 9 Wieken in Winsum hebben dinsdag een bezoek gebracht aan het NEMO Science Museum in Amsterdam. 

De kinderen hadden dit uitstapje te danken aan de succesvolle deelname aan de E-waste Race, een wedstrijd waarbij scholen zoveel mogelijk elektronisch afval inzamelen. De 9 Wieken zamelde maar liefst 7004 apparaten in en werd dus beloond met een bezoekje aan het wetenschapsmuseum in Amsterdam.  

Vijf verdiepingen vol tentoonstellingen

NEMO Science Museum is een museum waar bezoekers van alles mogen doen en juist overal aan mogen komen. Het museum bestaat uit vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten en workshops voor jong en oud.

Dijken bouwen

Leerlingen van De 9 Wieken hebben dijken gebouwd, het menselijk lichaam bekeken en gingen door een apparaat om te voelen hoe een knuffel voelde. Een van de leerlingen vond het in een zeepbel staan fantastisch, een ander vond het blazen van vormen geweldig en weer een ander vond het ontdekken van een kettingreactie indrukwekkend. 

Het was, samen met de busreis naar de grote stad Amsterdam, een onvergetelijke dag voor de leerlingen van de Winsumer school.