Afbeelding

Bijeenkomst in Uithuizen over recente aardbevingen

Algemeen

UITHUIZEN - In Hotel Het Gemeentehuis in Uithuizen wordt maandag een bijeenkomst gehouden over de recente aardbevingen in Het Hogeland.

In een kleine twee maanden tijd hebben er maar liefst zeven aardbevingen plaatsgevonden in en rond Uithuizen. De zwaarste vond zaterdagmiddag plaats en had een kracht van 2.7 op de schaal van Richter. 

SodM heeft geen antwoorden

De serie bevingen is opvallend, want voorheen vonden die voornamelijk plaats rond Zeerijp. Een woordvoerder van het Staatstoezicht op de Mijnen laat, gevraagd naar een verklaring voor de serie bevingen bij Uithuizen, het volgende weten: ,,Op dit moment heb ik nog geen antwoorden. Binnenkort is er een bewonersavond voor de gemeente Het Hogeland over dit onderwerp.” 

Patroon of niet?

Die avond vindt maandag plaats, zo liet burgemeester Henk Jan Bolding tijdens de gisteravond gehouden raadsvergadering weten. ,,Daar informeren we onze inwoners over wat er aan de hand is met de bevingen. Is er een patroon of niet?”, aldus Bolding. 

Ook online te volgen

De bijeenkomst in Hotel Het Gemeentehuis begint om 19.30 uur. Er is plek voor ongeveer 200 mensen. De informatie-avond wordt ook online, via de website van de gemeente, uitgezonden. Diverse instanties die betrokken zijn bij de aardbevingsproblematiek, zoals het SodM, het KNMI en het ministerie van Economische Zaken, zullen daarbij aanwezig zijn. 
n